Transformatie

Een oud Chinees gezegde luidt: Wees als het riet, buigzaam en toch sterk!

Transformatie betekent zoveel als het omvormen van je persoonlijkheid en het hoort bij je persoonlijke ontwikkeling. Als er in je leven geen veranderingen zouden plaatshebben, dan zou je je niet of nauwelijks kunnen ontplooien.
Het proces en het tijdstip van onze transformaties zijn niet te voorspellen, ook de uitkomsten zijn onduidelijk. Het gaat vanzelf, is niet tegen te houden het is moeilijk zicht te krijgen op het verloop ervan. Pas later, als we terug kijken, weten we waarom en waartoe. Maar er zijn twee facetten die bij elke verandering van belang zijn: dat zijn twijfel en loslaten. In deze tijd, waarin we met zoveel onzekerheden worden bestookt, zijn ze niet erg welkom. Maar behandel ze als kostbare vazen. Je geeft ze een prominente plaats in je kamer, je stoft ze ieder dag af, bewondert ze iedere keer weer en koestert ze als een belangrijke schat.

Pas dan krijgt twijfel zijn betekenis en kun je ruimte maken om in alle rust oud zeer, gewoontes en relaties los te laten. Wanneer je voor jezelf deze ontwikkelingen bewust probeert te beleven, geef je aan je transformatieproces een goede impuls en kun je in vertrouwen de toekomst tegemoet zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>