Een soepele rug in 5 minuten per dag

Stress uit zich vaak in het lichaam en het hangt er maar vanaf waar jouw zwakke plek zit. Zo kan pijn een boodschap zijn om het rustiger aan te doen. Steeds meer mensen hebben lage rugpijn en lopen daar veel te lang mee door terwijl je er best iets aan kunt doen voor het erger wordt:

Ga op je handen en knieën en zorg dat je rug recht is en je hoofd loodrecht boven de grond. Dit noemen we in yoga de tafelpositie. Begin nu met diep in- en uit te ademen. Wanneer je dat een paar keer gedaan hebt laat je bij een volgende uitademing je buik naar de grond hangen, en trek je je rug hol, je hoofd in je nek en je stuitje omhoog. Bij een volgende inademing trek je je kin naar je borst, je stuitje onder je en je rug helemaal bol. Herhaal dat een keer of tien. Je kunt het ook staand doen met je handen tegen de muur. Maar de eerste variant is doelmatiger. Probeer het iedere dag op een vast tijdstip te doen zodat je went aan het op een andere manier bewegen en ontlasten van je rug.

 

1 reactie

  1. Martijn   •  

    Hoi Marjan, Ik doe deze oefening al sinds ik hem leerde op je yogales trouw bijna iedere ochtend. Succes verzekerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>