Waar werk jij voor?

Het is interessant om eens uit te zoeken waarom je eigenlijk werkt. Het kan zijn dat jouw intrinsieke reden om te werken niet past bij het werk dat je nu doet. Dat is niet alleen onbevredigend maar op den duur ook niet vol te houden. Vergelijk jouw behoefte eens met onderstaande voorbeelden.

Zes redenen om te werken:

Je werkt om jezelf materiële zekerheid te geven

Het werk doet er niet zoveel toe. Je werk geeft je het veilige gevoel dat je bestand bent tegen financiële rampen en dat je nooit aan de bedelstaf zult raken.

Je werkt vanuit verbondenheid met mens en maatschappij

Je bent gemotiveerd door een gevoel van verbondenheid met de mensen en de samenleving. Jij wilt een steentje bijdragen om samen met je omgeving de maatschappij om je heen te verbeteren.

Je werkt op zoek naar geluk en levensvervulling

Je ziet je werk als een bezigheid om gelukkig te zijn. Als je dat niet vindt in je huidige werk, ga je direct op zoek naar ander werk. Omdat je belangrijkste doel in het ‘nu’ ligt, doe je waarschijnlijk niet aan langetermijnplanning.

Je werkt aan de ontwikkeling van de planeet Aarde

Je zet je in voor het behoud van de natuur of het gebruik van minder fossiele brandstoffen. Jouw zorgen zijn een motivatie om je kennis en kunnen te delen en in te zetten voor een betere wereld.

Je werkt omdat het hoort

‘Werken omdat het hoort’ is tegenwoordig enigszins uit de mode. Maar er zijn genoeg mensen die, omdat ze zo zijn opgevoed, werken zien als een plicht. Het is een traditioneel motief waarmee je de maatschappij met al haar verworvenheden mede in stand houdt.

Je werkt om ergens bij te horen

Je ontleent je identiteit aan een bedrijf of product waar je voor werkt. Je bent trots op de reputatie van de organisatie of vindt het product het beste dat er te vinden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>