Aan het werk met Personal Branding:

 

Iedereen lijkt tegenwoordig heel goed te weten wat hij kan, wil en graag wil doen. We zijn zelfverzekerd en hebben duidelijk doelen voor ogen. Neem van mij aan dat echt niet iedereen zo scherp door het leven gaat. Mocht je tot die laatste groep behoren dan is personal branding iets voor jou. Je leert om jezelf en je wensen te ontleden alsof je een merk bent en dat zo goed mogelijk probeert te ‘verkopen’. Denk aan de fabrikant die zijn product in de schappen van de supermarkt wil hebben. Of de ontwerper die een nieuwe fiets in de markt wil zetten. Waar begint hij en wat doet hij ervoor? Om je een beetje op weg te helpen wil ik je graag herinneren aan de 5 P’s. Als een persoonlijk marketinginstrument zou je ze weer eens af kunnen stoffen en nieuw leven in blazen. Ben je op zoek naar ander werk of wil je eens onderzoeken of je nog wel op de juiste plaats zit op je werk? Of denk je aan een eigen bedrijf? Maak dan je eigen marketingprofiel door de 5 P’s in te vullen. De 5 P’s staan voor de volgende begrippen:

Plaats Waar wil je werken? Welk bedrijf spreekt je aan?

Prijs Wat wil je verdienen?

Personeel/people Met wie en voor wie wil je werken?

Product Voor welk product/dienst/ideaal wil je je energie en talenten inzetten?

Promotie Hoe ga je het aanpakken om in beweging te komen?

Naast deze traditionele 5P’s is er nog een zesde die heel vaak vergeten wordt: De Passie. Want eigenlijk begint het daar allemaal mee. Waar loop je warm voor en waarvoor kom jij ‘s morgens je bed uit? Want zonder Passie geen Personal Branding.

Maak in ieder geval een zo uitgebreid mogelijk profiel en neem er rustig de tijd voor. Bespreek het met mensen die jou goed kennen en die je eventueel kunnen helpen om je plannen verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>