Communicatie

Human mood and emotion disorder concept as a tree shaped as two human faces with one half full of leaves and the opposite side empty branches as a medical metaphor for psychological contrast in feelings.

Laatst werd mij gevraagd de samenwerking tussen twee directeuren een nieuwe impuls te geven. Na meer dan 15 jaar inzet voor een gezamenlijke toekomst, met uiteenlopende verantwoordelijkheden was de communicatie sleets geworden. Al die jaren hadden ze hard gewerkt om van scratch on een goedlopend, financieel gezond bedrijf te realiseren met enthousiast personeel die begreep wat dienstverlening inhield. Één doel, hard werken en er voor gaan, dat was hun uitgangspunt. Steeds wisten de twee het bedrijf te vernieuwen en hun ideeën verder uit te bouwen. Maar nu werden ze zich bewust, juist nu alles lekker op rolletjes liep, dat ze elkaar gaandeweg kwijt waren geraakt. Ze begrepen elkaar steeds minder, er waren irritaties en een van beide zag het belang van hard werken na een flinke burnout niet meer zo zitten. Met afzonderlijke gesprekken en gezamenlijke sessies werd er duidelijkheid gecreëerd, werden harde noten gekraakt, oud zeer opgelost, voelden ze zich weer trots op wat ze bereikt hadden en konden nieuwe stappen gezet worden. Wat is het is fijn om te ervaren dat communicatie zo’n belangrijke basis vormt voor een solide samenwerking. En dat het met relatief weinig moeite te realiseren is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>