Wie ben ik?

Marjan-van-Lier

Fotografie Harold Periera

Marjan van Lier (1952) ondersteunt een betere beleving van werk.
 

Ik ben er van overtuigd dat er meer te halen valt uit het dagelijkse brood en was een van de eersten die de relatie mens/werk aandacht gaf en het belang benadrukte van work/life balance. Het succes van mijn boeken ’Nooit Meer Werken’ en ‘Wakker worden op je Werk’ zijn daar een bewijs van.
In de loop der jaren heb ik onnoemelijk veel mensen en teams begeleid op zoek naar zingeving in werk.
 
 

Carnac

1990-2009
Management- en bezinningscentrum in Amsterdam
Directeur/Oprichter

 

HandsOn Microkrediet

In 2004 heb ik de eerste particuliere stichting opgezet om, met een microkrediet en coaching, mensen in Nederland met een minimum inkomen te ondersteunen een eigen bedrijf op te zetten.

 

Qredits Microfinanciering

Lid van de Raad van Toezicht.

2008-2014

 

Stichting Sharing Art

Voorzitter

2006-heden

Met Nederlands talent hebben we scholen opgezet in Dhaka, Bangladesh. Daar geven we twee keer per jaar les aan straatkinderen. Zo hebben we, in samenwerking met Paul Lightfoot en Sol Leon, choreografen van het Nederlands Dans Theater, 3,5 jaar een dansschool geleid. Sinds een aantal jaren is er nu een kappersschool en een fotografie-opleiding. Zo helpen we kinderen van de straat en geven ze een betere toekomst.

Coaching

Den Haag
Sinds 2013 heb ik gekozen voor een nieuw leven buiten Amsterdam en coach ik mensen in mijn nieuwe praktijk in Den Haag.

 

Organisaties waar ik o.a. voor gewerkt heb:

Ahold, Amnesty Internationaal, Amsterdamse Thuiszorg, Atradius, Esprit Scholengemeenschap, Gemeente Amsterdam, Huisartsenpost Amstelveen, Human Omroep, Humanistisch Verbond, KPMG, KRO, Nederlands Dans Theater, Prudential General Insurance Engeland, Randstad, Rolls Royce Engeland, Shell, UMC.